• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media
Presa si media
Filarmonica ”George Enescu”, propusă pentru decorare


ordinul Meritul CulturalMinistrul Culturii și Identității Naționale, domnul Lucian Romașcanu, i-a propus Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, decorarea Filarmonicii ”George Enescu” cu Ordinul ”Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei de 15 ianuarie 2018 – Ziua Culturii Naționale.

Propunerea vine ca urmare a faptului că anul viitor Filarmonica ”George Enescu” va aniversa 150 de ani de la înființare. Fondată în aprilie 1868, "Societatea Filarmonică Română", sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta inițiatorului său. După moartea lui George Enescu, în 1955, Filarmonica îi poartă numele.

Citeşte mai mult...
 
De la Londra la București. Recital de pian Christian Sandrin


Christian SandrinPianistul Christian Sandrin revine cu un nou recital în Stagiunea de marți seara. De astă dată, programul bogat și ambițios propune lucrări de Scarlatti, Beethoven și Chopin. În Marea Britanie, Cristian a absolvit Royal Academy of Music cu First Class Honours și acum se află în ultimul an de masterat la prestigioasa instituție britanică, la clasa prof. Diana Ketler. Studiile sale sunt susținute de numeroase burse oferite de fundațiile ABRSM, Help Musicians UK, Hattori Foundation, Tillett Trust, the Countess of Munster Musical Trust, Harold Craxton Memorial Fund și John S. Cohen Foundation. În 2017 Cristian este bursier al fundatiei Imogen Cooper Musical Trust, câștigător al unei burse acordată de Philharmonia Orchestra.

Citeşte mai mult...
 
Conferinţă de Crăciun în România. Dimensiunile ascunse ale Universului

Poster A Cincea Conferință de Craciun 2017Luni, 20 noiembrie 2017, de la ora 19.00, profesorul Emilian Dudaş este invitatul celei de a cincea Conferinţe de Crăciun în România, organizată sub egida Conferinţelor Ateneului Român. Aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Conferința de Crăciun este un eveniment științific anual, organizat de Filarmonica „George Enescu“ în spiritul tradiției interbelice a renumitelor conferințe ale Ateneului Român.

Distinsul invitat Emilian Dudaș este profesor la École Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) din Franţa și membru al Centrului de Fizică Teoretică.

Tema conferinţei, „Dimensiunile ascunse ale Universului“, face trimitere la teoria stringurilor, care implică ideea unificării celor două teorii fundamentale ale Universului, mecanica cuantică cu teoria generală a relativității. Există cu adevărat aceste corzi pe care să le fi folosit Universul ca să compună simfonia care înseamnă viața și întreaga noastră existență? Și, dacă aceste dimensiuni suplimentare există, iar noi nu am reușit încă să le vedem, cum putem să o facem și unde ar trebui să le căutăm? Profesorul Emilian Dudaș va răspunde la aceste întrebări la prima Conferință de Crăciun prezentată în limba română.

Conferinţa, la care va participa formaţia „Bucharest Singers“, este dedicată aniversării a 25 de ani ai Experimentului ATLAS de la LHC/CERN, aniversării a 5 de ani de la descoperirea Bosonului Higgs şi aniversării a 150 de ani ai Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău (fostul Liceu Teoretic „George Bacovia” din Bacău, pe care distinsul oaspete l-a absolvit în 1983).

Citeşte mai mult...
 
Conferinţă de Crăciun în România. Dimensiunile ascunse ale Universului

646x404Luni, 20 de noiembrie, de la ora 19.00, profesorul Emilian Dudaş este invitatul celei de a cincea Conferinţe de Crăciun în România. Aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Conferinţa de Crăciun este un eveniment ştiinţific anual, organizat de Filarmonica „George Enescu“ în spiritul tradiţiei interbelice a renumitelor conferinţe ale Ateneului Român. Distinsul invitat Emilian Dudaş este profesor la École Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) din Franţa şi membru al Centrului de Fizică Teoretică. Tema conferinţei, „Dimensiunile ascunse ale Universului“, face trimitere la teoria stringurilor, care implică ideea unificării celor două teorii fundamentale ale Universului, mecanica cuantică cu teoria generală a relativităţii. Există cu adevărat aceste corzi pe care să le fi folosit Universul ca să compună simfonia care înseamnă viaţa şi întreaga noastră existenţă? Şi, dacă aceste dimensiuni suplimentare există, iar noi nu am reuşit încă să le vedem, cum putem să o facem şi unde ar trebui să le căutăm? Profesorul Emilian Dudaş (foto) va răspunde la aceste întrebări la prima Conferinţă de Crăciun prezentată în limba română. Conferinţa, la care va participa formaţia „Bucharest Singers“, este dedicată aniversării a 25 de ani ai Experimentului ATLAS de la LHC/CERN, aniversării a 5 de ani de la descoperirea Bosonului Higgs şi aniversării a 150 de ani ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău (fostul Liceu Teoretic „George Bacovia” din Bacău, pe care distinsul oaspete l-a absolvit în 1983).

Citiți în întregime articolul aici: http://adevarul.ro/cultura/arte/conferinta-craciun-romania-dimensiunile-ascunse-universului-1_5a0efac75ab6550cb83fde2d/index.html

 
Integrala Dansurilor ungare de Johannes Brahms – versiunea originala, pian la patru mâini


MARIUS BOLDEA ANA BADICADupă surpriza variantei pentru violă a celebrei Sonate nr. 3, pentru pian și vioară “ în caracter popular românesc” de George Enescu, Stagiunea de marți seara oferă publicului, la distanță de doar o săptămână, o altă partitură rar cântată: versiunea original – pian la patru mâini-a uneia dintre cele mai populare lucrări brahmsiene, Dansurile ungare (1858–69) care circulă însă, masiv, în versiunea sa pentru orchestră simfonică mare, deși compozitorul a orchestrat el însuși doar 3 dintre cele 21 de dansuri (Nr. 1, 3 și 10).

Citeşte mai mult...
 
Cvartetul Granados la Ateneu - Muzica de cameră spaniolă - Marti, 21 noiembrie, ora 19.00


Foto Cuarteto GranadosInstitutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional de Difuzare Muzicală (CNDM) din Spania și în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, prezintă marţi, 21 noiembrie, ora 19.00, în Sala mare a  Ateneul Român, cel de-al treilea si ultim recital  din cadrul Proiectului Europa. Cvartetul de coarde în Spania. Cvartetul Granados propune un repertoriu spaniol, creaţii ale compozitorilor Juan Crisostomo Arriaga, José María Usandizaga si Jesús Torres, lucrări puţin cunoscute de către publicul din România.

Citeşte mai mult...
 
Premiile concursului „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“ au fost decernate la Ateneul Român, pe 11 noiembrie, la 22 de ani de la moartea Seniorului Corneliu CoposuFundația CoFoto: Florin Esanurneliu Coposu, în parteneriat cu Fundația Academia Civică, Fundația Hanns Seidel și „Filarmonica George Enescu“ au organizat în acest an a doua ediție a unui concurs de eseuri despre viața și activitatea lui Corneliu Coposu (1914 – 1995).

Tema concursului din acest an  a fost „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“. Decernarea premiilor a avut loc, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în ziua când s-au împlinit 22 de ani de la moartea Seniorului Corneliu Coposu. În cadrul unui eveniment special, ce a avut loc în foaierul Ateneului Român, au fost desemnați câștigătorii: Premiul I: Ioana  Florica Gale –(doctorand,  Școala de Științe Politice și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai „ Cluj-Napoca“), Premiul II: Victor Constantin Vlăduț – (masterand, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București), Premiul III: Tudor Vișan Miu–  anul III, Facultatea de Istorie, Universitatea București).

Citeşte mai mult...
 
Pianistul Mihai Ritivoiu: „Săptămâna aceasta, îl prefer pe Mozart“

IMG 8296Tânărul pianist Mihai Ritivoiu este solistul invitat de Filarmonica „George Enescu“ pentru Concertul nr. 23, în la major, pentru pian şi orchestră, KV 488. Artistul, care a studiat din 2012 la Londra, spune, într-un interviu, că ceea ce este minunat al Mozart este cum face trecerea de la stări sufletești extrem de diferite, de la duioşie şi tristeţe la bucurie. „Când vrei să exprimi o emoție mai bine, intervine tehnica. Dincolo de a mişca degetele cât mai rapid, există și tehnica de a avea o anumită expresie, un anumit sunet. Până la urmă asta e scopul: de a comunica ceva, iar tehnica servește acestui lucru“, apreciază tânărul pianist.

Vineri, 10 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Christian Badea, va mai avea în program, alături de concertul lui Mozart, lucrări de Diana Rotaru (Corale şi cutii muzicale) şi Antonin Dvorak (Simfonia nr. 8, în sol major, op. 88). Concertul a avut loc şi joi, 9 noiembrie.

Filarmonica „George Enescu“: Ce înseamnă pentru tine Concertul nr. 23, în la major, pentru pian şi orchestră, KV 48, pe care îl interpretezi la Ateneu?
Mihai Ritivoiu: Este un concert pe care îl îndrăgesc în mod deosebit de Mozart. Sigur, fiecare concert de Mozart este o bijuterie, dar acesta are o anumită eleganță și o duioșie în prima parte. Ceea ce este minunat al Mozart este cum face această trecere de la stări sufletești extrem de diferite: urmează tragismul, tristeţea părții a doua. După care, în mod uimitor, partea a treia este de o bucurie molipsitoare și pentru interpreți, şi pentru public.

Citeşte mai mult...
 
Conferința Rețelei Europene a Centrelor de Reabilitare a Victimelor Torturii va avea loc, pe 12 noiembrie, la Ateneul Român

aniversare ICARFundația ICAR, prima și singura organizație din România care a conceput și a pus în practică programe de acordare de servicii medicale, psihologice, sociale și juridice dedicate celor care au supraviețuit represiunii politice practicate de regimul comunist, sărbătorește în acest an  25 de ani de la înființare.  Momentul aniversar va fi punctat în cadrul deschiderii celei  de-a 16-a conferințe a Rețelei Europene a Centrelor de Reabilitare a Victimelor Torturii,  organizată de Fundația ICAR  în parteneriat cu rețeaua germană de centre BAfF.

Titlul conferinței este „Towards global health: Refugees and victims of torture in Europe today“/ „Spre o sănătatea globală: Refugiați și victimele ale torturii în Europa de azi“.

Deschiderea evenimentului va avea loc  pe 12 noiembrie 2017, de la 14.30, în foaierul Ateneului Român. Conferința va fi moderată de domnul Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, și va număra printre invitați personalități de marcă, precum domnul Emil Constantinescu, fost președinte al României. În deschidere, vor lua cuvântul doamna Camelia Doru, președinte al Fundației ICAR, și doamna Elise Bittenbinder, președinte BAfF, Germania.Citeşte mai mult...
 
Premiile Concursului „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“ sunt decernate la Ateneul Român

Concurs Eseuri Coposu 2017Fundația Corneliu Coposu, în parteneriat cu Fundația Academia Civică, Fundația Hanns Seidel și „Filarmonica George Enescu“ au organizat în acest an a doua ediție a  unui concurs de eseuri despre viața și activitatea lui Corneliu Coposu. Tema concursului din acest an  a fost „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“. Concursul a fost lansat pe 27 martie 2017 , iar pe 1 octombrie 2017 a fost termenul limită pentru trimiterea eseurilor.  Decernarea premiilor va avea loc la data de 11 noiembrie 2017, de la ora 16.00, în cadrul unui eveniment special, ce va avea loc în foaierul Ateneului Român.

În urma întâlnirii finale a membrilor juriului concursului de eseuri   au fost desemnați următorii câștigători: Premiul I: Ioana  Florica Gale –(doctorand,  Școala de Științe Politice și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai „ Cluj-Napoca“), Premiul II: Victor Constantin Vlăduț – (masterand, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București),  Premiul III: Tudor Vișan Miu–  anul III, Facultatea de Istorie, Universitatea București).

Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 1 din 23